Archive for the ‘GL Trivia’ Category

GL Trivia Part 9

August 13, 2012

The answers are at the end, but don’t peek. It’s not a Manny thing to do. Number 1 was based on a question in March 27, 2012 issue of Soap Opera Digest. Number 2 was based on a question in the Feb. 21, 2012 issue of Soap Opera Digest. That inspired a Bizzie themed trivia post.

1. How did Little Billy aka Bill Lewis accidentally start the Great 5th Street Fire of 1994?

a. By tripping over a lantern.

b. By trying to hide the fact he had been underage smoking from his mom.

c. By leaving a campfire unattended.

d. By setting off the fireworks.

2. Which of Beth’s boyfriends did a young Lizzie kill?

a. Rick Bauer

b. Ben Warren

c. Carl Stevens

d. Neil Everest

3. Who was Lizzie Spaulding’s first legal husband?

a. Henry “Coop” Cooper

b. Johnathan Randall

c. Bill Lewis

d. Joey Lupo

4. Who was Bill Lewis’s first legal wife?

a. Pilar Santos

b. Eden August

c. Loreli Hills

d. Olivia Spencer

5. Lizzie Spaulding and her mother Beth Raines Spaulding both had affairs with which of the following men?

a. Henry “Coop” Cooper

b. Bill Lewis

c. Both of the above.

d. Neither of the above.

6. When Phillip Spaulding was declared dead before he went on the run for the final time he left Lizzie a business, what was it?

a. Company

b. Lewis Oil

c. Towers

d. Lakeland Country Club

7. The biggest obstacle to Bizzie was the fact that Bill was framed for being involved in her kidnapping, who actually held Lizzie hostage?

a. Joey Lupo

b. Phillip Spaulding

c. Grady

d. Griggs

8. When Bizzie reunited after the truth came out about the kidnapping Bill got a dog, why?

a. He was nervous about staying alone.

b. He wanted to breed Roxie.

c. The dog helped rescue Lizzie.

d. Bill wanted to start over with Lizzie and used the dog as a cute meet to restart the romance.

9. Bizzie wedding had problems which of the following did NOT happen?

a. Wedding Cake was dropped.

b. Ava showed up with proof she and Bill were still legally married.

c. The invitations had the wrong date.

d. The flowers were delivered as bulbs instead of bouquets.

10. Phillip bought Bizzie a house as a wedding present. It needed a lot of work and they wanted to get it finished before:

a. Thanksgiving 2009

b. Christmas 2009

c. 4th of July 2010

d. Birth of Harlan Billy IV

1.a 2.c 3.b 4.d – his marriage to Loreli was declared invalid since she was an alter. 5.c 6.a 7.c 8.d 9.b 10.a

GL Trivia Part 8

March 30, 2012

This time our trivia has a special theme, names. The answers are at the end, but don’t peek. It’s not a Manny thing to do.

1. What did Sandy Foster (who pretended to be Jonathan Randall until he was exposed) call the puppet who starred with him on his radio show?

a. Kermit

b. Charlie

c. Porkchop

d. The Mole

2. Although everyone else referred to Bert’s husband and Ed and Mike’s dad as Bill, what did nickname did Papa Bauer use instead?

a. Junior

b. Willy

c. Old Man

d. Little Boy

3. The classic foursome of Phillip-Beth-Rick-Mindy drove story on Guiding Light from 1983-2009. What were they known as?

a. The Four Horsemen

b. The Four Pips

c. The Four Musketeers

d. The Four Friends

4. Although I don’t recall it was ever mentioned on screen Marah Lewis and Leah Bauer were connected through the source of their first names. Where did their names come from?

a. They were both named after a character in a novel written on the show, novels by Blake Marker and Phillip Spaulding, respectively.

b. Both names were formed by combing their parents’s mothers names.

c. Both names are from a Greek legend.

d. Both names were characters from classic movies.

5. Harley Cooper’s name came from her mother, Nadine Cooper, who named her after her husband Buzz’s favorite, what?

a. Motorcycle

b. Chinese Restaurant

c. Friend in Vietnam

d. Brand of Tomatoes to use in chili

6. The Lewis and Shayne clans lived where before they moved to Springfield?

a. Goshen, IN

b. Sean’s Island, FL

c. Tulsa, OK

d. Chicago, IL

7. Which of the following are the names of blue collar towns in the approximate area around Springfield?

a. Clayton

b. Five Points

c. Point Lester

d. All of the Above

8. Since she thought her mother Holly and Ross were in a romantic relationship, Blake Marler hid both her identity and her location while she wrote her first romance novel, One True Love. It was published under her pen name:

a. Darlena LaCrosse

b. Christina Thorpe

c. Chrissy Lindsey

d. Barbara Norris

 9. When Quint and Nola’s son was born, the show had a call in vote for what his name should be, what was not an option?

a. Kelly

b. Thomas Henry

c. Quint Jr.

d. Anthony James

10. Although I don’t recall it was ever mentioned on screen Alan-Michael Spaulding and Robert Frederico Santos were connected through the source of their names. Where did their names come from?

a. Their father’s respective favorite composers.

b. Their paternal grandfathers.

c. One name deliberately from each side of the family to unite them.

d. The doctors who respectively delivered them.

Bonus: What is Danny Santos’s middle name?

a. Miguel

b. Frederico

c. John

d. None of the above

Answers: 1.d for bonus point, the others are references to famous puppets. Kermit the Frog, Charlie McCarthy, and Lampchop. 2.b 3.c 4.b 5.a Harley’s full name was Harley Davidson Cooper. 6.c Goshen was Abby Blume Bauer’s hometown, when Reva’s plane crash she washed up on Sean’s Island, and quite a few characters came originally from Chicago, including the Santos Family.  7.d 8.a – b and c are variations on names she could legally claim and d is her maternal grandmother 9.a  Nola did name her first child a daughter Kelly, but she finally grew up a little and decided that was a bad idea and renamed her Anastasia. Anthony James was the combined first names of Nola’s brothers, Thomas Henry was the combined first names of Quola’s fathers.  10.c Bonus: d – as far as I can find Daniel “Danny” Santos didn’t have a middle name although his father’s name and Robbie’s middle name are often among those invented frequently in fan fiction.

GL Trivia Part 7

August 14, 2011

Soap Opera Digest’s June 28, 2011 issue offered a Guiding Light Trivia question (number 1 below). It has inspired a new set of trivia. The answers are at the end, but don’t peek. It’s not a Manny thing to do.

1. Who ran against Ross Marler for mayor in 2004?

a. Danny Santos

b. Doris Wolfe

c. Buzz Cooper

d. Blake Marler

2. Who performed the wedding service for Pharley (Phillip Spaulding and Harley Cooper)?

a. Rev. Jonathan Ruthledge

b. New York City Mayor Rudy Guillani

c. Rev. Josh Lewis

d. Father Ray Santos

3. When Ross leaves Blake over the Blen affair, he eventually gets his own apartment. Who almost rents it first?

a. India von Halkein

b. Lucy and Alan-Michael Spaulding

c. Lanie Marler

d. Mick Santos

4. Of the following who was NOT assumed dead after a plane crash off the Florida Keys:

a. Reva Shayne Lewis

b. Jeffery O’Neill

c. Richard Winslow

d. All of the Above

5. Which of the following was believed dead by loved ones, but was really alive:

a. Alan Spaulding

b. Beth Raines Spaulding

c. Phillip Spaulding

d. All of the above

6. Which of the following members of the Santos family was NOT recast at least once:

a. Maria Santos aka Abuela

b. Ray Santos

c. Tony Santos

d. Danny Santos

7. In 1983 the TV movie The Cradle Will Fall was made. Based on a novel, it was rewritten to use Guiding Light characters for the background roles and supporting characters. Who is the novel by?

a. Mary Higgins Clark

b. James Patterson

c. Elizabeth Peters

d. Ed McBain

8. What was the name of the fictional disease that caused many deaths in the mid-1980s, including Lesley Ann Monroe?

a. Spaulding Fever

b. Dreaming Death

c. Baboon Pox

d. Avian Flu Strain B52

9. Which of the following is NOT a a working class community near Springfield?

a. Clayton

b. Point Lester

c. Milltown

d. None of the above

10. Hillary Kinkaid and Katie Parker were roomates and best friends. One of them turned out to be Bill Bauer’s illegitimate daughter, which one?

a. Hillary Kinkaid

b. Katie Parker

c. Both

d Neither

1.a Bonus point if you pointed out the other three ran for mayor after 2004. 2.b 3.a 4.c 5.d 6.d 7.a 8.b 9.c 10.a

GL Trivia Part 6

April 5, 2011

Tonight’s trivia questions are all things that have been mentioned on my blog (except bonus questions). How close of attention have you been paying? The answers are at the end, but don’t peek. It’s not a Manny thing to do.

1. While Phillip Spaulding ended up with many half-siblings and adopted siblings, he had one full sibling by blood. Who was it?

a. Alan-Michael Spaulding

b. Gus Aitoro

c. Samantha Marler

d. Dinah Marler

2. “I Still Believe in the Mystery” was the theme song for which couple?

a. Manny

b. Marony

c. Quola

d. Jeva

3. When Quola (Quinton and Nola Reardon) were naming their son, Nola had one of her famous fantasies. What book or movie was the basis for the fantasy? Bonus Point: if you can name what single year all four movies came out.

a. Wizard of Oz

b. Casablanca

c. Gone With the Wind

d. Mr. Smith Goes to Washington

4. Dr. Ed Bauer was known by what nickname as a child?

a. W.E.B.

b. Eddie

c. Junior

d. Billy

5. It comes out at Michelle’s trial for Ben Warren’s murder that Michelle killed Mick. How does it come out?

a. Drew shouts it out in the courtroom thinking that Michelle was getting away with killing someone again.

b. Doris Wolfe heard one of many public conversations between Danny and Jesse about it.

c. Carmen arranges David Grant to be given a note suggesting it, which Doris then uses when examining Carmen who admits it.

d. Frank Cooper slips up and mentions it on the stand.

6. You’ve been tasked with buying a copy of the April 11, 2011 issue of what soap magazine for its Manny feature?

a. Soap Opera Weekly

b. CBS Soaps in Depth

c. Soap Opera Digest

d. Soap Opera Source

7. Which Guiding Light actor/actress that also appears in Steamboat had a birthday this week?

a. Kim Zimmer

b. Beth Chamberlain

c. Daniel Cosgrove

d. Michael O’Leary

8. Name one person who held the job of District Attorney in Springfield.

a. Ben Warren

b. Jeffery O’Neill

c. Ross Marler

d. All of the above

9. When they tried the “new” format on Guiding’s Light final 2 years they moved shooting to a real town. What was the name of that town?

a. Springfield, Massachusetts

b. Danbury, Connecticut

c. Peapack, New Jersey

d. Burke, New York

10. Danny Santos was played to perfection by:
Bonus point: Name what single role the other three actors all played at different times on GL.

a. Daniel Cosgrove

b. Ryan Brown

c. Paul Anthony Stewart

d. Bryan Buffinton

1.a 1/2 bonus point for each if you correctly identified a and b as adoptive half-brothers and 4 as a paternal cousin 2.b 3.a Bonus: 1939 4.d 5.c 6.b 7.d 8.d 9.c 10.c Bonus Point: Bill Lewis III

GL Trivia Part 5

March 2, 2011

A trivia question (a modified version of which appears as number 1 below) in the Jan. 18, 2011 issue of Soap Opera Digest inspired me to a new set of trivia questions. Answers appear at the bottom of the page, but once again don’t look. It’s not a Manny thing to do.

1. When Springfield was affected by a a blackout on Guiding Light (See Great Springfield Blackout of 1992 on GL Clips page of this site), Jenna was stuck in an elevator with whom?

a. Michelle Bauer

b. Jeffery Morgan – her evil ex

c. Marina Cooper

d. Roger Thorpe

2. What was the original name of what eventually became the Cooper family restaurant after their diner burned?

a. Company

b. Petula’s

c. Elizabeth and Company

d. Tony Reardon and Company

3. When Phillip Spaulding first came back following his exile to Arizona, he spied on his half-brother Alan-Michael’s wedding at Universal Studies. What costume did he wear?

a. Bugs Bunny

b. Frankenstein

c. Mime/Clown

d. Chipmunk

4. Which of the following names was NOT one of the three major contenders for the name of Nola and Quinton’s son (See the post about her Wizard of Oz fantasy on her quest to find the perfect name)?

a. Anthony James

b. Henry

c. Kelly

d. Quinton Jr.

5. All of the following were names used for the diner run by the Cooper family except:

a. Wheels and Meals Diner

b. Lakeland Diner

c. Cooper Diner

d. 5th Street Diner

6. Who was Amanda Spaulding’s biological father?:

a. Mr. Lucile Wexler

b. Alan Spaulding

c. Brandon Spaulding

d. None of the above.

7. During the alternative universe episode (in honor of Guiding Light’s 15,000th episode), burgers are served. What kind of burgers are they?

a. Big Al Royale Burgers

b. Bauer Burgers

c. Buzz Burgers

d. Lobster Burgers

8. Which of the following characters did NOT returned in 1997 for the show’s 60th anniversary ball?

a. Harley Cooper

b. Nola Reardon Chamberlain and Quint Chamberlain

c. Hope Bauer

d. Mike Bauer

9. Which of the following people NEVER lived in the Reardon/Cooper Boarding house?

a. Mike Bauer

b. Roger Thorpe

c. Olivia Spencer

d. Pilar Santos

10. What was the first Christmas present Danny Santos gave to Michelle?

a. A pink sweater

b. Deed to the lighthouse

c. A surveillance photo so she knew he was watching her

d. The name of the person who received her mother’s heart as a transplant

1.a As any Mannyac should know, Jenna was stuck with and befriended Michelle. 1/2 point bonus if you mentioned either that Marina Cooper was also stuck in an elevator with Michelle years later or that Roger Thorpe actually ended up helping to rescue Jenna from the elevator and the legal mess she found herself in at that time. 2. d 3. b 4.c 5. b – Lakeland WAS the name of Country Club. 6. c 7.a In this episode the Coopers and Spauldings swap places & Dinah is on a save the lobsters crusades. 8.c While she was the focus of a scene between Alan and Mike, Hope didn’t make it to the party. Bridget Reardon Lewis also returned. Jenna Bradshaw & Reva Shayne Lewis were both recently returned to town, but where part of longer story arcs and didn’t come just for the party. 9. a 10. c

Want more trivia?

https://glmanny.wordpress.com/2010/02/24/guiding-light-trivia (Part 1)

https://glmanny.wordpress.com/2010/04/14/gl-trivia-part-2 (Part 2)

https://glmanny.wordpress.com/2010/06/13/gl-trivia-part-3 (Part 3)

https://glmanny.wordpress.com/2010/11/24/gl-trivia-part-4 (Part 4) – Special Steamboat edition

GL Trivia Part 4

November 24, 2010

I’ve gotten good feedback on the set of trivia questions I posted earlier so I decided to try some of my own. This is my fourth batch. I’m making it a special Steamboat crossover tribute as all the questions are related to Guiding Light characters whose actors currently appear on Steamboat.

The answer “None of the above” means the statement in the question doesn’t match any of the answers given (e.g. for the question which couple did NOT get married at the Bauer BBQ, chose “None of the above” if you believe all three couples listed DID get married at the Bauer BBQ, etc.). Answers are at the end, but don’t peek!

1. Michael O’Leary played Rick Bauer for the longest time by far, but he wasn’t the only Rick. What number Rick was he?

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

2. Which one of the following characters was only played by one actor?

a. Matt Reardon

b. Rick Bauer

c. Alan Spaulding

d. Alan-Michael Spaulding

3. In an episode during the final year of Guiding Light, Buzz was frustrated about going to Cedars one day because his family was trying to shut down his quest for completing Coop’s investigation of Jenna. They make sure Buzz doesn’t have access to a car. What was stupid about Buzz being so insistent that he needed a car to get to Cedars?

a. Spaulding had installed a new trolley car system that year that ran past both places.

b. Coop had written a novel with a plot involving teleportation, which Spaulding bought to actually develop and Alan had deployed the hubs around town.

c. Cedars and Company are basically across the street from each other. That’s why so many doctors and patients family members were always eating there.

d. Buzz could have just asked Alan since he had developed psychic powers.

4. Michael O’Leary’s character on Steamboat is about to get a teenage daughter. What was Rick Bauer’s daughter’s name on Guiding Light?

a. Mel

b. Leah

c. Leslie

d. Maureen

5. Speaking of Rick’s daughter, she was SORAS-ed in 2006 to 14. What year was she really born in on screen?

a. 1995

b. 1998

c. 2004

d. 2006

6.  Reva Shayne Lewis was married or engaged to all of these extended members of the Lewis family EXCEPT:

a. Billy Lewis

b. H. B. Lewis

c. Kyle Sampson

d. None of the above.

7. After Vanessa faked her death, she and Matt reconnected in a poetry chat room. They used assumed screen names. Matt borrowed the name of one of their favorite poets; what was it?

a. Percy – after Percy Shelley.

b. Will – after William Shakespeare.

c. Edwin – after Edwin Markham.

d. Robert – after Robert Burns.

8. Which of the following couples were NOT married?

a. Buzz Cooper and Doris Wolfee

b. Rick Bauer and Beth Raines Spaulding

c. Buzz Cooper and Reva Shayne Lewis

d. None of the above.

9. Which of the following performers has NOT won a Daytime Emmy Award?

a. Justin Deas.

b. Kim Zimmer.

c. Michael Park.

d. None of the above.

10. Which of the following characters was NEVER declared dead?

a. Buzz Cooper

b. Reva Shayne Lewis

c. Beth Raines Spaulding

d. None of the above.

ANSWERS:

1. d 2.a 3.c 4.b 5.c 6.d 7.d 8.a 9.d 10.d

3. I’ll give you an extra point if you recognize b and d as slight variations on actual storylines from the last couple of years of GL.

4. I know she was on so seldom who can remember? Actually I’ll credit 1/2 a point for Leslie because totally copying Marah Lewis, they combined Rick and Mel’s mothers’s names, Leslie and Felicia to form Leah.

6. Kyle Sampson turned out to be Billy’s half-brother. Billy’s biological mother wasn’t Miss Martha and Kyle was a half-brother through this mother.

Odds and Ends

July 14, 2010

In the April 27, 2010 issue of Soap Opera Digest they published a song question about Guiding Light.

Sing Along

Q: I still miss Guiding Light and can’t believe As the World Turns will soon be gone soon, too. One of the most memorable scenes for me in the last few years was when GL’s Tammy died and Jonathan was with her. What song played during that scene?

A: “Goodbye My Lover,” by James Blunt, played during the 1/24/2007 episode. The tune is on Blunt’s CD Back to Bedlam and is available on Amazon and iTunes. For more on the artist, head to http://www.jamesblunt.com or http://www.myspace.com/jamesblunt.

This question comes from the Feb. 13, 2007 issue of Soap Opera Digest:

Q: I understand that actor Don Stewart, who played Mike Bauer on Guiding Light, passed away last January. I would like to know the exact date and where he passed away, as I was a big fan of his. – C.R. via the Internet

A: Soap veteran Don Stewart, who played GL’s Mike Bauer from 1968-1984, died in California on January 1, 2006 of lung cancer.

This question isn’t Guiding Light related, but I always try and share information on location shots when I see them. This Did You Know comes from the July 19, 2010 issue of CBS Soaps in Depth.

Alison Stewart and Casey Hughes’s interrupted wedding was shot in a real church in Redding, CT.

GL Trivia Part 3

June 13, 2010

I’ve gotten good feedback on the set of trivia questions I posted earlier so I decided to try some of my own. This is my second batch. The answer “None of the above” means the statement in the question doesn’t match any of the answers given (e.g. chose this option if you believe all three couples listed DID get married at the Bauer BBQ, etc.). Answers are at the end, but don’t peek!

1. Which much younger woman NEVER slept with one of Alexandra Spaulding’s then husbands?

a. Marina Cooper

b. Mindy Lewis

c. Lizzie Spaulding

d. None of the above

2. After true love Jenna Bradshaw Cooper was senselessly killed, which of the following women did Buzz Cooper NEVER date?

a. Alexandra Spaulding

b. Selena Davis

c. Holly Thorpe

d. None of the above

3. Which of the following people NEVER had sex with each other at the lighthouse?

a. Phillip Spaulding and Meredith Reade

b. Michelle Bauer and Danny Santos

c. Marah Lewis and Tony Santos

d. None of the above

4. Which of the following events did NOT take place at the Bauer cabin?

a. Phillip watching over a detoxing Annie Dutton.

b. The birth of Bloss’ daughter Clarissa.

c. Edmund Winslow trying to murder Danny and Michelle.

d. None of the above.

5. Nola Reardon (later Chamberlain) did NOT have fantasy dream sequences about which man?

a. Buzz Cooper

b. Kelly Nelson

c. Quint Chamberlain

d. None of the above

6. In the flashforward of the final episode, we learn that Bizzie is expecting H.B. Lewis IV, the fourth generation to carry that name on our screens. What does H.B. stand for?

a. Harlan Billy

b. Harlan Bobby

c. Howard Billy

d. Henry Billy

7. While it was thought for a time that Jenna Bradshaw was Henry Chamberlain’s daughter, it was later revealed that he was lying to cover up a problem at Spaulding Enterprises and she wasn’t. (She remained like a daughter to him.) Henry had in the previous decade learned that he did indeed have one illegitimate child. Before they took the last name of Chamberlain, what was their name?

a. Hillary Kinkaid

b. Quint McCord

c. Kelly Nelson

d. None of the above

8. Which woman below did NOT marry Roger Thorpe?

a. Dinah Marler

b. Rita Stapleton

c. Alexandra Spaulding

d. None of the above

9. Which of the following women doctors did NOT marry Dr. Rick Bauer?

a. Dr. Claire Ramsey

b. Dr. Meredith Reade

c. Dr. Mel Bordreau

d. None of the above

10. When the Bauer and Santos families gather together for the first time at the Country Club after Manny’s first quickie wedding, every one gathered around the table had killed someone (if we include Rick’s terrible record with patients), EXCEPT one person. Who was at the gathering that hadn’t previously killed somebody?

a. Abby Blume Bauer

b. Danny Santos

c. Meta Bauer

d. None of the above

Answers: 1.c 2.d 3.c 4.d 5.d 6.a 7.b 8.b 9.a 10.b

BONUS POINT: If you answered 3 as Danny and Michelle because they never just had sex, they always made love. 😉

If you don’t agree with an answer ask. I’d love some clarification comments!

UPDATED June 9 2018: I added my signature block.

Robansuefarm is the handle of one of Manny and Guiding Light‘s biggest fans following in her family’s footsteps of Guiding Light fandom since 1939. This blog is an effort to make it easy to find Guiding Light and especially Manny online. Check back here for her blog, find fanfic previews and fake WSPR newscasts on her YouTube, find podcasts that look back to old shows and audios of her fanfics on Blog Talk Radio, and finally follow her on Twitter and Facebook.

GL Trivia Part 2

April 14, 2010

I’ve gotten good feedback on the set of trivia questions I posted from Soap Opera Digest, so I decided to try some of my own. The answer “None of the above” means the statement in the question doesn’t match any of the answers given (e.g. if the question says which couple did NOT get married at the Bauer BBQ chose this option if you believe all three couples listed DID, etc.). These questions will be easiest for long time viewers as they range over a long period of time. Answers are at the end, but don’t peek! It’s not a Manny thing to do.

1. The final straw that caused the Great Springfield Blackout of 1992 was:

a. Mindy’s electric toothbrush

b. Bridget’s hairdryer

c. The Towers dishwasher, overloaded by Mindy’s wedding reception.

d. None of the above

2. Which one of the men below did NOT sleep with both Beth Raines and Lizzie Spaulding?

a. Bill Lewis

b. “Coop” Cooper

c. Jeffery O’Neill

d. None of the above

3. Which one of the following men did NOT marry BOTH Cassie Layne and her sister Reva Shayne?

a. Edmund Winslow

b. Richard Winslow

c. Josh Lewis

d. None of the above

4. Roxie Shayne disappeared from town after her then boyfriend Johnny Bauer miraculously recovered from cancer and was never seen again. What happened to her?

a. She married Johnny and they moved to India as missionaries.

b. She had a mental collapse and was institutionalized.

c. She was arrested for her part in a scheme to defraud the INS by marrying Kurt Corday.

d. None of the above

5. Which one of the following couples did NOT get married on St. Valentine’s Day?

a. Phillip Spaulding and Beth Raines

b. Ed Bauer and Maureen Reardon

c. Ross Marler and Blake Thorpe

d. None of the above

6. Which one of the following couples did NOT ever get married at the Bauer BBQ?

a. Fletcher Reade and Maeve Stoddard

b. Rick Bauer and Abby Blume

c. Michelle Bauer and Danny Santos

d. None of the above

7. Which of the following women was never pregnant by Phillip Spaulding while married to Rick Bauer?

a. Mindy Lewis

b. Beth Raines

c. Meredith Reade

d. None of the above

8. Which of the following women was NOT married to EVERY brother in a family (note: not the same families of brothers)?

a. Reva Shayne

b. Harley Cooper

c. Leslie Jackson

d. None of the above

9. Which is NOT a feature of the Spaulding Estate?

a. Playhouse

b. Treehouse

c. Stables

d. None of the above.

10. Who NEVER lived in the (former) Jessup Farmhouse?

a. Dinah Marler

b. Edmund Winslow

c. Gus Aituro

d. None of the above

I’ve tried to make these a little harder than Soap Opera Digest‘s  and it’s amazing the odd things different characters have in common, if you think about it. I hope you enjoyed them. If any of the answers surprise you, please ask about it in a comment and I’ll reply. For more click on the GL Trivia category hotlink below and watch for future posts!

Answers: 1.b 2.c 3.a 4.b 5.c 6.b 7.a 8.d 9.d 10.c

Guiding Light Trivia

February 24, 2010

The following trivia questions were from the Aug. 3, 2009 issue of CBS Soaps in Depth. Find the answers at the bottom, but don’t cheat! It’s not a Manny thing to do. (I edited a few questions for greater clarity.)

1. When Great Aunt Meta Bauer left Springfield the final time, she wound up in which Canadian province?

a. Quebec
b. Nova Scotia
c. British Columbia

2. Which Lewis did Eleni Andros date briefly?

a. Dylan
b. Josh
c. Billy

3. While working at The Springfield Journal, Tangie Hill (Marcy Walker), Roger Thorpe’s ward and Josh Lewis’s love interest, used the alias of a famous fictional woman reporter. Which one was it?

a. Mary Richards
b. Murphy Brown
c. Lois Lane

4. In what year did Alexandra Spaulding’s long lost son, Nick McHenry come to town?

a. 1990
b. 1991
c. 1992

5. Where did Matt Reardon first lay eyes on Vanessa Chamberlain?

a. bar
b. beach
c. church

Thanks for the trivia CBS Soaps in Depth and I urge everyone to support CBS soaps while we still have them and buy a copy today.

Answers:

1b – 2a – 3c – 4b – 5a

UPDATE February 24 2018: Remembering the start to my trivia series.

Robansuefarm is the handle of one of Manny and Guiding Light‘s biggest fans following in her family’s footsteps of Guiding Light fandom since 1939. This blog is an effort to make it easy to find Guiding Light and especially Manny online. Check back here for her blog, find fanfic previews and fake WSPR newscasts on her YouTube, find podcasts that look back to old shows and audios of her fanfics on Blog Talk Radio, and finally follow her on Twitter and Facebook.


%d bloggers like this: